Slagerij van de Weg

Slagerij van de Weg

Afbeelding

Eervolle vermelding voor Slagerij Van de Weg bij Grote Grillworsttest 2024

Slagerij Van de Weg uit Oosterwolde heeft een eervolle vermelding behaald in de vakwedstrijd Grote Grillworsttest. Dat werd op 6 februari bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking. Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn uit Santpoort-Noord.H. Duij werd uitgeroepen tot de grote winnaar. De tweede prijs is naar Antonis de Smaakmakers uit Veldhoven en Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel eindigde op de derde plaats.

Grillworst is vaak het visitekaartje van de slager, een favoriet van veel consumenten. Slagers uit het hele land stuurden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd, georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers.

De keuring

Op woensdag 17 januari werden alle ingezonden grillworsten beoordeeld op smaak, aanzien en structuur. De vakkundige jury van deze editie bestaat uit gecertificeerde productkeurmeesters Jan Snijders en Gjalt Landman. Naast hen namen branche erkende meesterverkoper Gerda Meijer en Grote Grillworsttest 2023-winnaar Han Braamskamp plaats aan de jurytafel. Aspirant keurmeester en SVO-studente Joy ter Heijden ondersteunde de jury.

Juryoordeel

Ron Kinkelaar, coördinator bij het Expertisecentrum voor Slagersambacht begeleidde de keuring en zei hierover: "De Grote Grillworsttest editie 2024 is er één om bij te schrijven op de lijst van topwedstrijden. Circa 85% van de deelnemers scoorde hoger dan een 9, dat is een geweldige uitslag die de ambachtelijke slager met zijn grillworst in de schijnwerpers zet. De grote winnaars zijn de klanten van de deelnemende slagerijen.”


Overige finalisten

 De overige finalisten ontvingen in willekeurige volgorde een eervolle vermelding:

  • Knobbout Slagerijen uit Buren
  • Slagerij de Bruin uit Culemborg
  • Keurslager Arisse Vleesch uit Beesd
  • Slagerij & Traiteur Koen van Vugt uit Drunen
  • Slagerij Rutten uit Panningen
  • Gelderblom Schoonhoven uit Schoonhoven

KNS verzorgt diverse vakwedstrijden per jaar. Naast de Grote Grillworsttest organiseert de branchevereniging ook de Spareribs Trophy en de Lekkerste Bal Gehakt.
 

Over Slagerij Van de Weg

Sinds begin 1928 is Slagerij Van de Weg een familiebedrijf en een begrip in de regio. De slagerij beschikt over een eigen slachterij, worstmakerij en rokerij waar de heerlijkste producten bereid worden. Uit onze eigen keuken komen de lekkerste snacks en hapjes. SlagerijVvan de Weg heeft vijf vestigingen waar het assortiment op vol ambachtelijke wijze wordt bereid. De top 10 is geen onbekende plek voor deze slagerij. Deze slagerij heeft al 3 keer in de top gestaan en in 2019 deze vakwedstrijd gewonnen.

Blijf ook op de hoogte via onze social media kanalen!


SLAGERIJ VAN DE WEG CONTINUEERT STERSPONSORSCHAP VSCO’61

Slagerij van de Weg met vestigingen in Oosterwolde, Doornspijk, Elburg, ’t Harde en Oldebroek heeft deze week haar Stersponsorovereenkomst met VSCO’61 opnieuw met drie jaar verlengd.

Op sportpark De Heughte werd dit officieel bekrachtigd door de ondertekening van het vernieuwde stersponsorcontract door Gerard van de Weg namens de slagerij en sponsorcommissielid Lammert Vlieger namens VSCO’61.

Ook werd stil gestaan bij de diverse (gouden) prijzen die het ambachtelijke slagers-bedrijf de afgelopen tijd in de wacht sleepte voor hun traditionele en ambachtelijke vleesproducten. Als felicitatie daarvoor, alsmede uit dank en waardering voor de continuering van het Stersponsorschap werd Slagerij van de Weg een passend bloemstuk aangeboden en werd het bekende slagersbedrijf veel succes toegewenst.


slagerij van de weg genomineerd voor worstmakerij van het jaar

20 slagerijen hebben gehoord dat ze beste worstmaker en/of traiteur van het jaar zijn geworden. Dit betekent dat deze slagerijen tijdens de keuringen zeer positief zijn beoordeeld. Deze bekendmaking heeft op 23 januari 2023 tijdens het jaarevent van Uw Slager en Het Worstmakersgilde plaatgevonden.

“Tijdens de keuringen beoordelen we de producten op vele vaktechnische aspecten, waarbij we de consument centraal stellen,” aldus hoofdkeurmeester Jos Pinckaers. “We hebben heel erg veel lekkere en goede producten voorbij zien komen. Als je vervolgens genomineerd bent voor de titel, is dat een groot compliment voor de kwaliteit van de producten die je als slager maakt!” Ook dit jaar werken de slagers van Het Worstmakersgilde en Uw Slager samen.


goud voor de fijne rookworst van slagerij van de weg

Tijdens de prijsuitreiking van Arnhem Rookworststad op zaterdag 14 oktober 2023 kreeg Slagerij van de Weg hun beker overhandigd. De fijne rookworst van de slagerij is bekroond met GOUD! Een resultaat om trots op te zijn.

Arnhem Rookworststad is een vakwedstrijd die al 49 jaar de rookworsten van slagers in heel Nederland keurt. Dit wordt op meerdere aspecten gedaan, zoals smaak, geur en aanzicht. Ook dit jaar zijn alle worsten weer gekeurd en alleen de beste bekroond met een gouden oorkonde.


Bezoek aan zelfslachtende slager Van de Weg door Kamerlid Van Campen

Opnieuw was er politieke interesse voor de praktijk en de knelpunten waar zelfslachtende slagers mee te maken hebben. Maandag 25 september vond een bedrijfsbezoek plaats van demissionair Kamerlid VVD'er Thom van Campen aan slagerij Van de Weg in Oosterwolde.

Van Campen vroeg naar de werkwijze met de NVWA en de regeldruk. Hij was zeer onder de indruk van dit mooie ambacht en de gastvrijheid van dit familiebedrijf Van de Weg. Namens KNS waren Jacques Rijk en Marian Lemsom aanwezig.

Binnenkort wordt een onderzoeksrapport naar knelpunten die zelfslachtende slagers ervaren, gepresenteerd aan het Ministerie van LNV. Dit onderzoek vond plaats op basis van een enquête onder leden van de Vereniging Zelfslachtende Slagers, interviews en input vanuit de Adviescommissie Zelfslachtende Slagers. Deze inventarisatie zal ook met de Tweede Kamer worden gedeeld.


     


EERVOLLE VERMELDING VOOR FINALIST slagerij van de weg BIJ DE grote grillworsttest 2023

Slagerij van de Weg uit Oosterwolde heeft een eervolle vermelding behaald in de vakwedstrijd Grote Grillworsttest. Dat werd op 15 februari bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking.

Op woensdag 18 januari zijn alle ingezonden grillworsten beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking.

​​​​​​​Persbericht >>


slagerij van de weg is kampioen bij vakwedstrijd slagers streekproducten 2023

De perfecte smaak, de juiste structuur en de beste afwerking, dit zijn de kenmerken van de grijze balkenbrij van Slagerij van de Weg waamee hij het kampioenschap in de categorie Balkenbrij heeft gewonnen. De vakjury van Vakwedstrijd Slagers Streekproducten heeft alle producten 16 februari gekeurd op meerdere aspecten en heeft alleen de beste specialiteiten deze hoogste bekroning gegeven.

Om de slagers streekproducten meer aandacht te geven heeft de slagersorganisatie VWAS een nieuwe unieke vakwedstrijd georganiseerd, alleen voor de huisgemaakte streekproducten. Slagers kunnen hierbij de beste producten uit hun regio inleveren. Een ervaren jury keurt ieder product door te kijken, ruiken en natuurlijk te proeven. Tijdens de prijsuitreiking heeft Josja Haagsma, eigenaar Meat Josja, de kampioenen van verschillende categorieën bekend gemaakt en hun kampioensbeker overhandigd.

“Onze grijze balkenbrij is een echte specialiteit. Wij maken dit product al jaren en is altijd populair geweest bij de kenners”, vertelt slager Gerard van Slagerij van de Weg. “Wij zijn trots op de bekroning, al waren wij zelf natuurlijk al overtuigd van ons product.”

Slagerij van de Weg is met vestigingen in Oosterwolde, Doornspijk, Elburg, 't Harde en Oldebroek een begrip in de regio. Al 5 generaties lang maakt dit familiebedrijf op volambachtelijke wijze de heerlijkste producten.
Uit eigen slachterij, worstmakerij en rokerij komt onder andere de met GOUD bekroonde rookworst. Graag bedienen wij u met onze gezonde en verantwoorde maaltijden uit eigen keuken.
Heeft u een feestje of gezellig avondje? Het beste moment voor onze hapjes en snacks. Of wat dacht u van een mooi opgemaakte salade- of gourmetschotel?